– ELLA är inte lösningen på allt men ett väldigt bra verktyg. 

Omdömet kommer från Jeanet Corvinius efter hennes första 100 dagar som chef för region Öst i Wästbygg. 

Under hösten har ELLA lanserats i Sverige men redan under sommaren fick ett antal ledare i nya roller en chans att prova på hur det är att leva med ELLA. Jeanet är en av dem. 

Hon beskriver ELLA som en perfekt mix av bra forskning och practice som de flesta vet finns men sällan hinner ta till sig och tillämpa i vardagen, allra minst i början av ett nytt jobb. 

Under sina 20 år i byggbranschen har Jeanet haft ett flertal olika chefsjobb men ibland saknat stöd att prioritera i sitt ledarskap. 

– ELLA är unikt därför att hon är med dig i nuet och hjälper till att puscha dig att direkt ta tag i sådant som är viktigt här och nu, säger Jeanet. 

Två-tre gånger i veckan har Jeanet stängt dörren om sig och sin dator där ELLA alltid finns tillgänglig, ibland 5 minuter ibland bortåt en timme för att få hjälp att reflektera, testa sig och få konkreta tips. 

– Ofta leder dessa sessioner till konkret handling. Det kan vara alltifrån att jag kommer på att ta initiativ till ett samtal med någon av mina 35 medarbetare, ändra något i en powerpoint inför kommande möte med ledningsgruppen eller fördjupa min kunskap inom något område. 

På frågan om ELLA bidragit till att hon agerat väsentligen annorlunda vid detta senaste rollbyte kommer svaret direkt. 

– Det har gått snabbare. ELLA har verkligen fått mig att göra fler saker i rätt tid. 

Om Wästbygg: Wästbygg har sammanlagt 350 medarbetare fördelade på verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. I Sverige omsätter bolaget cirka 4 miljarder fördelade på projektutveckling och byggande av bostäder, kommersiella och offentliga lokaler